sommerturfyn 040

Den årlige sommer udflugt var i år arrangeret af region Fyn. Vi mødtes til morgenkaffe i Kongsdal have i den nordvestlige del af Fyn. En meget smuk og velpasset have (http://www.kongsdalaabenhave.dk)

 sommerturfyn 006

sommerturfyn 001

I haven var der blandt meget andet et renoveret og opvarmet hønsehus hvor vi kunne indtage morgenmaden.

sommerturfyn 007

Til kl.10 drog hele forsamlingen af sted til Ditlevsdal bissonfarm i Morud (http://www.ditlevsdal.dk)

 

sommerturfyn 011sommerturfyn 012 

 På farmen fik vi en meget spændende og inspirerende rundvisnig af ”fædrene/svigerfædrene på aktivering.” Turen gik gennem enge og bakkedrag siddende i ”prærievogn” fastspændt til traktor.

sommerturfyn 024 

Meget spændende at høre hvorledes en verdens omrejse kan inspirere til fremtidig erhverv af så speciel karakter. Fra arbejdet med disse tunge dyr er givet en god portion erfaring efter learning by doing princippet. Der blev pointeret at arbejdet med dem nødvendigvis må foregå efter dyrenes præmisser og med den erkendelse går arbejdet i dag særdeles lettere.

sommerturfyn 014

sommerturfyn 015

 En tur der absolut er anbefalelsesværdigt. Efterfølgende kunne der købes kød i den lille gårdbutik, grilloplevelsen har vi endnu til gode.

sommerturfyn 027

Efter endt handel fik vi lige en ekstra bonus med, Erling havde sørget for kørsel retur eller????  havde dansk automobil klub også bare et besøg på adressen?

sommerturfyn 038

Herefter gik turen retur til Kongsdal have for at indtage frokosten. Denne gang kunne vi sidde udendørs i dejligt solskinsvejr – jo fynboerne havde sørget for det hele!

sommerturfyn 037

sommerturfyn 036

Det blev til endnu en rundtur i den dejlige have, hvor ejeren fortalte om hvorledes han efter konens død selv passer hus og have. Idet der ikke er meget fornøjelse i at holde så stor en have kun for egen skyld, har han valgt at holde haven åben for besøgende.

sommerturfyn 028

sommerturfyn 033

 En have der er kræset for detaljerne og besøgende, alle bliver budt velkommen med et par ord om haven, ligesom der er sørget for siddepladser til besøgende med god mulighed for at indtage sin medbragte mad. Is og drikkevare er muligt at købe i haven, ligesom toiletbesøg også kan klares i meget fine og rene omgivelser – og jo der stod én mand klarer alt dette – bare han nu husker også at passe godt på sig selv.

sommerturfyn 031

sommerturfyn 029

Tak til Fyn for en rigtig fin familiedag – jo kanarieklubben kan også hygge sig uden en eneste kanarie! Selvfølgelig blev der dog her i ynglesæsonen snakket og drøftet en del kanarier.

 

Peter Bang