COM World Show 2024 afholdes i TALAVERA DE LA REINA , Spanien. Det er det 71º COM World Show der bliver afholdt.

 COM World Show 2023 afholdes i NAPOLI, Italien. Det er det 70º COM World Show der bliver afholdt.

Nye C.O.M. Standarder

Kommende COM Worldshows:

2024: Spanien  Katalog tryk hér.

2025: Portugal

2026: Belgien

2027: Italien

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

 

CONFEDERATION ORNITHOLOGIQUE MONDIALE.

 

C.O.M.

 

C.O.M. er den øverste organisation for den internationale fuglehobby, hvorunder en lang række lande er tilsluttet, for øjeblikket 44. C.O.M. er opdelt i en Europæisk og en Syd Amerikansk afdeling hver med en bestyrelse på syv mand, formanden for Europa er Italienske Salvatore Cirmi. I hvert medlemsland er der oprettet en C.O.M. afdeling, der er paraply organisation for tilsluttede foreninger i de pågældende lande.

 

C.O.M. Danmark har tilslutning af: Jydsk Fynsk Kanarieklub. Dansk Kanarieopdrætter Klub. Dansk Zebra Mågefinke Klub. Dansk Agapornis Klub

 

C.O.M´s dommergruppe O.M.J. har også en bestyrelse på syv mand med Franske Pierre Groux som formand. Gruppen er ansvarlig for udgivelse af standarder, godkendelse af nye racer, overopsyn med dommere på verdensudstillingen. For at blive dommer under O.M.J. skal man have været dommer i mindst fem år, aflægge en skriftlig og praktisk prøve udarbejdet af O.M.J. , under kontrol af O.M.J´s. bestyrelse medlemmer på udvalgte internationale udstillinger. Hver dommer kan kun blive godkendt til en sektion, for eksempel enten farvekanarier eller figurkanarier.

 

C.O.M. er øverste ansvarlig for afholdelse af en verdensudstilling hvert år, der går på skift mellem de medlemslande der har den fornødne størrelse og kapacitet til at stå for afviklingen af så stort et arrangement.

 

C.O.M. Danmark vil når det er teknisk og økonomisk muligt, sørge for medlemmerne i de tilsluttede foreninger kan deltage på verdensudstillingen. 

 

C.O.M. standarder/regler.

Gå ind på Vvnk’s hjemmeside http://www.vvnk.net

Gå ind under punktet COM-OMJ, som underpunkt er COM standarder/regler på mange forskellige sprog. 

Følgende lande afholder verdensudstilling. 2017 – Spanien. 2018 – Italien (Cesena). 2019 - Holland (Zwolle). 2020 - Portugal (Matosinhos). 2021 - Tyrkiet (Istanbul). 2022 - Spanien (TBA). 2023 - Italien (TBA). 2024 - (Belgien? Bliver vedtaget 30. juni 2019).

Nyeste godkendte farvekanarie. JASPE.

jaspe-hun-han