Forårsmøde i Region Fyn & Syd den 9. maj 2019.


Henrik byder velkommen
Henrik bød velkommen til forårsmødet.Referat fra møde i region Fyn / Syd den 9. Maj 2019

Tilstede var 12 medlemmer af regionen. Aftenens indlæg skulle have været af Frank Darling, som desværre måtte melde fra på grund af sygdom.

I stedet for Frank,s  indlæg blev der fortalt om, hvordan yngle sæsonen var forløbet indtil nu. Det må siges at over en kam var det ikke gået som forventet. En opdrætter havde fået ca. 120 unger ud af 50 par, hvilket ikke var tilfredsstillende, en havde 6 unger ud af 10 par, det bedste var nok 42 unger ud af 13 par.

En havde 25 par i gang og havde kun ganske få unger. Opdrætteren var overbevist om, at det kunne skyldes, at han var gået over til brug af led-armatur i stedet for de traditionelle neon rør - han var nu gået tilbage til brug af neonrør.


IMG 0637R IMG 0638R
IMG 0639R IMG 0645R
IMG 0636R IMG 0634R


Opdrætteren have fået to fugle som pludseligt var døde obduceret hos dyrlæge Jesper Brinkman Hårby. Opdrætteren havde overværet obduktionen og resultatet var sandsynligvis coccidiose. Jesper Brinkman tager for øvrigt rundt og holder foredrag om fugle.

 IMG 1605fugleR
dette bruges mod coccidiose En opdrætter havde fået mange unger i første kuld, men i andet kuld, var der flere unger med sort plet, hvilket han var rimeligt uforstående overfor.

Der blev også diskuteret brugen af F10 nogle bruger det med et positivt resultat, andre er  modstandere af F10.

En opdrætter bruger duefodret Columbine, som han blender og giver til fuglene. Dette skulle efter Tyske opdrætteres overbevisning hindre dårlig mave. Opdrætteren har brugt det gennem flere år med stor tilfredshed.

 IMG 0661RR  IMG 0662RR
disse to billeder kan man klikke på  for at  forstørreAftenen sluttede af med et indlæg af Poul Erik, som på fin vis demonstrerede hvordan han lavede opmadningsfoder ved bl.a at spraye fodret  med F10.

Poul Erik fortællerHer fortæller og viser Poul Erik Pedersen om, hvordan han bruger F 10Villy Rasmussen orienterede om et kommende DM afholdt i COM regi, måske i Januar 2020.

Referant Kaj Viby