Dansk Kanarie

- stedet hvor kanarieopdrættere samles

For første gang dansk deltagelse i, "International Kleurkanarieshow V.v.N.K. Geel" fra d. 01. til d. 06. november.

 

Tre musketer, Jørn Henriksen – Sort-Rød-Kobolt-Mosaik Stamme – Per Ingemarsson – 4 Rød Lipokrom Enkeltfugle – og mig selv (Niels O. Kristensen) med 24 Gul Lipokrom – 4 Stammer + 8 Enkeltfugle – havde taget den lange tur til Belgien.

Vi klarede os godt – havde flere fugle med 91 point – uden dog at vinde. Det bliver meget svært!

Lørdag og søndag havde vi udover Jørn og Per besøg af, Mikael Eriksen og Kim Lehmann.

 

Udstillingen var ubetinget min største fugleoplevelse til dato: 10.000 farvekanarier udstillet under perfekte lysforhold i Brabanthal – Leuven. Et sportsstævne af de helt store dygtig tilrettelagtaf V.v.N.K.s bestyrelse med Gerry Mertens og Noël Dèsirè i spidsen. På en gang både stort og professionelt, og alligevel lidt "bonderøvagtig" - Det kan jeg godt lide. Eksempelvis var det mange gange Verdensmestre, der selv stod og solgte deres fugle lørdag og søndag.

Tilbehørsafdelingen var ikke så stor som i Bad Salzuflen, men der var det, vi havde brug for.

 

Køreturen både derned og hjem var et mareridt. Eksempelvis var der vejarbejde og 60 Km.s hastighedsbegrænsning næsten hele vejen fra Hamburg til grænsen - og da vi passeredegrænsen til Danmark, røg vi ind i en snestorm.

Jeg havde en god chauffør i Ruth, der i vores "Japanske riskoger" (En, Mitzubishi) tog kampen op med BMW og Audi. Hun er ikke fra Hobro – Tom Kristensens hjemby – for ingenting.

 

Turen var ikke blot en fugletur. Vi kørte derned allerede om tirsdagen, hvor fuglene skulle indleveres, og havde således hele 5 dejlige dage iBelgien, som viste sig i sin allersmukkeste efterårspragt.

I mine unge dage kørte jeg meget cykelløb i Belgien, så vi var rundt at se på nogle af de steder, jeg havde været dengang. Vi besøgte bl.a. Waterloo med Lion-Hill – Der hvor Napoleon led sit endelige nederlag. Og så gik vi ture i skovene omkring vores lækre hotel.

 

Niels O.

IMG 1064R-500

 

Det er troldmanden uden hår, Gerry Mertens -
Mangebobbelt Verdensmester. Og Niels O.

© 2015 - Dansk Kanarie - Stedet hvor kanarieopdrættere samles.


Webmasters Palle Tlf: 2862 0960 - Mail: palle@jfkk.dk - Steen Tlf: 4084 5285 - Mail: sdickov@mail.dk