Lørdag den 21.08.21 hos Wictor Corneliussen

 

Der var mødt 12 medlemmer op.

Jens Ole Nielsen bød velkommen.

Vi startede med en rundspørge om, hvad vi har af fugle og hvordan sommeren var gået.

Der blev talt om hvor vigtigt, at det er når fuglene får det rette lys. De fleste medlemmer har deres fugle ude om sommeren i voliere, hvor de kan gå både ude og inde. De medlemmer, som tager deres fugle til flere udstillinger, har problemer med at fuglene nemt kan gå i fældning, hvis de ikke har en 9-10 timers lys i døgnet fra man tager fuglene ind. Derefter kører man gradvist op til 16 timers lys.

Det er også vigtigt at fuglene får en god frøblanding, nogle bruger en super avlsblanding og tilsætter lidt hampefrø. Nogle spirer lidt frø og giver dem samtidig med, at man blander lidt siskenblanding i.

Efter at man har tager sine hanner ind fra udevolieren, så skal de have to måneders lys, før at de er yngleklare. Mens hunnerne kan nøjes med en måneds inde lys. Det optimale vil være, at man eventuelt har 2 adskilte rum i den periode til hunner og hanner.

Derefter fik vi en snak om vigtigheden af, at forebygge sygdom ved vores fugle i det hele taget. Man kan købe F10 dråber til at nedbringe svampesygdomme. Ligeledes kan Bay-Cox dråber bruges til forebyggelse af cocidiose.

Så blev der talt lidt om luftfugtigheden i vores fuglehuse. Der var stor enighed om, at det optimale er en luftfugtighed på mellem 55-60.

Derefter fik vi kaffe med dejlige boller og æblekage. Tak til Wictor for det.

Næste møde er hos Per Nielsen, Hjørring søndag den 19. 09.21 kl. 13.00. Her kan man hver især tage fugle med og få set på sammen med de fremmødte.