Dansk Kanarie

- stedet hvor kanarieopdrættere samles

Regionsmøde i Middelfart med Ronald Hvam.

Torsdag aften den 24. maj var der indkaldt til regionsmøde. Et meget fint lokale i logen på Østre Hougvej 40 i Middelfart var et særdeles godt mødested.

024rhenrik


Efter en kort indledning af Henrik blev Ronald Hvam budt velkommen
Ronald Hvam

Ronald har i en meget lang årrække været meget aktiv inden for kanariesporten. Ud over at have et stort fuglehold har han været og er stadig en aktiv dommer samtidig har Ronald skrevet meget og været MEGET aktiv i foreningsarbejdet.Ronald delte aftenens program op i 3 dele – SAMARBEJDE MELLEM OPDRÆTTERE  20 SPØRGSMÅL, FOKUS PÅ VITAMINER, MINERALER OSV

Ronald brugte hans samarbejde med Herluf Grønlund, som bor på Grønland samt hans samarbejde med nære opdrættere fra lokalområdet, som et godt udgangspunkt på dagens foredrag.

En fantastisk fortælling, hvor forløbet startede på et tidspunkt, hvor Ronald var kørt lidt træt i forbindelse med fugleholdet. Efter en del kontakt og en masse snak blev Ronald inviteret til Grønland, hvilket blev en meget stor oplevelse. Ud over mange spændende naturoplevelser sammen med Herluf, oplevede Ronald også, hvor vanskeligt det er at være opdrætter af kanariefugle på Grønland.

Ronald fortalte, at samarbejdet virkelig havde udviklet sig positivt De arbejder med samme stamme af Gloster Fancy og udstiller også sammen Ronald rejser snart igen op til Herluf i Grønland.

Ovennævnte er blot et minireferat af en meget spændende fortælling.

Ronald fortalte også, at mange opdrættere i England arbejder sammen i små grupper. På den måde kan man bedre fastholde en opbygget stamme. Samtidig styrkes interessen for fugleholdet Det samme burde man i større omfang gøre her i Danmark. Ronald har selv et tæt samarbejde med andre opdrættere i hans nærområde, hvor de ofte mødes omkring både glæder og bekymringer i opdrættet.

De 20 spørgsmål havde Ronald nedskrevet i et skema, som så blev brugt, som et fint oplæg til en masse snak.

20spoergsmaalskema

Efterfølgende fortalte Ronald om vitaminer, mineraler osv. Ronald har lavet et fornemt skrift om dette emne, som han vil sørge for kommer på hjemmesiden.

Til sidst blev der slået et slag for at udstille på Europa-udstillingen og VM i Holland.

foto IMG 0049 foto IMG 0051
foto IMG 0052 foto IMG 0053
foto IMG 0054 foto IMG 0055
IMG 0056 IMG 0057
IMG 0058 IMG 0059Efter kaffe med Kaj Vibys gode snegle takkede Henrik Ronald for en god gennemgang af mange relevante ting.

Jytte

© 2015 - Dansk Kanarie - Stedet hvor kanarieopdrættere samles.


Webmasters Palle Tlf: 2862 0960 - Mail: palle@jfkk.dk - Steen Tlf: 4084 5285 - Mail: sdickov@mail.dk