Sensommertræf i Region Fyn/Syd 2016.Skrevet af Lars Andersen
Lars-Andersen-foto
Lørdag den 9. september dannede rammen om vores efterårsmøde for Region Fyn og Region Syds medlemmer. Mødet kom til at hedde " kanariedommer for en dag" med Knud som overdommer.


Arrangementet skulle denne gang have været afholdt på Korup Skole, men på grund af manglende tilslutning, havde formanden besluttet at arrangementet skulle afholdes privat. Lars Andersen i Bellinge ved Odense blev den ”heldige” , der fik lov til at afvikle arrangementet.

Desværre var vi kun 6 deltagere samt overdommer Knud Hansen. Vejret var med os og vi kunne starte dagen med rundstykker, Dagmartærte og kaffe på terrassen.

foto-IMG 2079Efter morgenmaden og lidt fuglesnak gik vi over til dagens arbejde. Vi blev delt op i to hold, der indtog hver vores terrasse for at dømme fugle.

foto-IMG 2086 foto-IMG 2090
Lars , Tage og Finn Torben, Jørn og Christoffer

Deltagerne, hvor af de tre havde taget turen fra Jylland, havde hver især medbragt 2 – 3 stk. fugle til bedømmelse.

Der blev bedømt såvel figur samt farvekanarier. Der blev gået til arbejdet med ildhu, men der blev dog også tid til lidt kollegial snak mellem bedømmelserne.

foto-IMG 2089 foto-IMG 2092

foto-IMG 2093Efter bedømmelser kunne vi indtage den velfortjente frokost på terrassen.

Derefter var scenen overladt til Knud, der under eftermiddagskaffen kunne gennemgå de medbragte fugle, så vi kunne få en forståelse af hvad dommerne lagde vægt på og hvad vi skulle være opmærksomme på i det fremtidige avlsarbejde.

Alt i alt en god hyggelig og lærerig dag.

foto-IMG 2100foto-IMG 2099

Tak til Knud Hansen for stor tålmodighed med amatørdommerne.billeder og tekst: Lars Andersen