VM I BELGIEN.

Natten mellem den 24-25/1 torsdag/fredag startede Karl Aage, Torben og undertegnede turen til Vm i Belgien. Vi ankom til udstillingsstedet i byen Hasselt fredag kl. 11.00.

img 0360r

I den del af salgsafdelingen, hvor store Syd Europædiske fuglehandlere har salgsboder.

Kasserne fyldt med salgsfugle står i lange rækker.

img 0361r
Bag det sorte hegn bagerst stod opdrætternes egne salgsfugle.img 0380r
Salgsbørs, hvor tilbehør til fuglestuen sælges.
Det viste sig at være en god ide at være på udstillingen allerede om fredagen, idet antallet af tilskuere ikke var så stort, så vi havde god plads hele vejen rundt. Vi kørte til vores hotel kl. 17.00 og havde der en hyggelig aften.

img 0382r
Bemærk det røde lys. Det giver de røde fugle i kasserne en flot rød farve – men måske bliver man skuffet ved hjemkomsten.img 0384r
Store firmaer havde PR-stande ude i forhallen.
En del af tiden på hotellet gik med at få bearbejdet de mange gode indtryk fra udstillingen. Der var ca. 24000 fugle, hvoraf langt de fleste (ca. 18000) var kanariefugle.

img 0397r
STORT KAOS, det tog ca. halvanden time, at komme ind om lørdagen.Vi havde især fokus på de fugle, som havde vores største interesse – røde lipr., gloster, agater, agatmosaik.

img 0367r
En flot sortgulopalelfenben.

 

img 0399r
En rød lipocrom med hvide vinger og en hvid hale. Det må være en ny mutation.Resten kikkede vi mere overfladisk på. I øvrigt var antallet af farvekanarier langt større end figurfuglene.

Lørdag formiddag stod vi ude på udstillingsstedet kl. 10.00, MEN da var alt kaos. Først blev vi mødt af en lang, lang række busser (nok over 50 stk) fyldt med gæster til udstillingen. Fra vi betalte og indtil vi kom ind på selve udstillingsområdet gik der ca. halvanden time.

img 0406r
En tiltrængt kaffepause på hjemturen.

 

Vi kørte så fra udstillingen kl. 15.00. Fra Hamburg og hjem kørte vi i snevejr.


Vi havde en hård, men rigtig god tur.

Tekst og billeder: Henrik Andersen