Dansk Kanarie

- stedet hvor kanarieopdrættere samles

Den 17.-18. oktober 2015 holdt region Nord
Sammen med Frederikshavn Fugleforening udstilling på Knivholt.

Selv om lysforholdene ikke var særlig gode, blev det den flot udstilling. Det skyldes ikke mindst en god indsats af Hans Peter, Wictor, Morten, Steen og Kurt.

Der var flot pyntet med Kurts fuchsiaer, der var i alle mulige varianter.

En stor tak til Peer Nielsen, han kom til at klare bedømmelsen, da vi desværre fik et dommerafbud på grund af sygdom. Så Peer slog vist nok sin egen rekord i antal bedømmelser på en weekend.

Der var udstillet 127 fugle fra 14 opdrættere.

De gule blev totalt domineret af Niels O. der med sine fantastiske smukke gule kun måtte afgive 1 medalje til Morten.

Hos de røde viste vores nyere medlem, Jesper Jensen, at han vil noget med kanariefuglene. Han fik guld og sølv i intensiv Kjeld fik bronze, i rimet blev det til guld og bronze, medens Kjeld fik sølv.

De hvide faldt ikke i dommerens smag. Rød mosaik udløste en guldmedalje til Wictor med en type 1 fugl. Jens Jørgen fik guld for en sort rød intensiv. Hos de rimede gjorde Erling rent bord guld, sølv og bronze.

Agat serien gav guld og sølv til Erling. Hos Glosterne blev sol og vind delt lige mellem de 2 udstillere. Jens Ole fik guld og sølv med corona og bronzen gik til Niels Chr., det blev lige omvendt hos consorterne. Hos de smukke Lizarder, som jeg ikke kan fatte hører hjemme under figurfugle, blev det til guld og sølv i intensiv med brudt cap. Hos de rimede blev det til guld og sølv for 2 med fuld cap og bronze for 1 med brudt cap.

Bedste 1. gangs udstiller blev Jesper Jensen

Bedste figurkanarie gik til Jens Ole Nielsen for en rigtig god corona han.

Bedste farvekanarie havde Jesper Jensen det var en smuk rød intensiv.

I år var der udstillet i alt 12 stammer, hvilket gav et spændende opgør. Hos farvefuglene blev det Niels O. Kristensen der vandt med en gul rimet stamme på 370 point. Hos figurfuglene vandt Niels Chr. Madsen med en consort stamme på 365 point.

Som noget nyt var der en flot roset til den opdrætter med de 5 højest bedømte fugle i henholdsvis  farve og figur fugle. Det blev Niels O. der vandt hos farve fuglene, han har en god bredde af høj kvaliet. Hos figurfuglene blev der hård kamp om pladsen da 3 opdrættere stod lige, 6. fuglen blev afgørende, og det faldt ud til fordel for Niels Chr.

Tak til alle for en god udstilling.

© 2015 - Dansk Kanarie - Stedet hvor kanarieopdrættere samles.


Webmasters Palle Tlf: 2862 0960 - Mail: palle@jfkk.dk - Steen Tlf: 4084 5285 - Mail: sdickov@mail.dk