Region Midt-Øst's sommerudflugt.

Lørdag d. 23. august drog 9 medlemmer fra Region Midt-Øst nordpå for at besøge 4 af Region Nords bedste kanarieavlere: Turen var begunstiget af strålende sol stort set hele vejen, og deltagerne fik næsten set hele Nordjylland.
Turen startede i Hjørring og gik derefter til Hirtshals og på tværs af hele landet til Frederikshavn – Særlig denne sidste etape bød på storslået natur med Tårnbybjerg som et absolut højdepunkt (Fik I den?). Herfra var der en fantastisk udsigt, hvor vi udover Vesterhavet kunne se så langt som til Rubjerg Knude (Syd for Lønstrup – Der hvor fyrtårnet næsten er begravet i sand).

Tilbage til starten i Hjørring. Her bød Susanne og Peer Nielsen på morgenkaffe: Et særdeles veldækket bord, som ingen forlod sultne – Tak for kaffe!

Sommertur Per
Derefter viste Peer rundt i sin helt nye fuglestue. En gammel stald, hvor der havde været hvælving-loft... Nu fuldstændig moderniseret af Peer selv (der er tømrer), og der var ikke gået på kompromis nogen steder. Rummet var hele vejen rundt forsynet med dejlige plastburer i 3 etager fra "Plastværkstedet" i Galten.

Sommertur fuglehus peer

Der var luftrensning, fugtighedsstyring og dimmeranlæg. Der kunne jeg godt tænke at være fugl, hvis jeg engang skulle genopstå som en sådan.

Der var ingen fugle i fuglestuen; det var der til gengæld i Peers store fuglehus. Her gik årets avl af Yorkshireunger og nød livet i store volierer – En lille bestand af Lancashire var der også og enkelte Gloster.

Peer tog med som guide på resten af turen, som herefter gik til en "rigtig" gloster-avler i Hirtshals, Jens Ole Nielsen.
Vi blev modtaget af en flok Yorkshire-Terrier – nogle med pandehåret sat op med røde sløjfer. De gøede af fuld hals, men vi slap alle levende igennem til en pragtfuld lille oase af en have med et utal af krukker, hvor blomster stod i fuld flor. Næsten helt i læ var vi, selvom Vesterhavet ikke var langt borte.
Jens Ole havde sine kanarier – primært Gloster – men også lidt Phæo gående i store velintegrerede volierer i haven. Også et enkelt par Jordbærhovede Dværgpapegøjer og nogle få Amerikanske Siskner hørte med til det alsidige fuglehold.

Sommertur Jens ole

 

Så krydsede vi som nævnt landet og kom til Frederikshavn, hvor vi besøgte hele to avlere, som boede tæt på hinanden, Victor Corneliussen og Hans Peter Jørgensen. Victor var ikke hjemme, så det var Hans, der viste rundt begge steder. Hos Victor så vi primært Røde og hos Hans Hvide: Red and white dynamite! Prima fugle i tip top kondition, som helt sikkert vil nå langt på de kommende udstillinger.

Sommertur Hans

En meget vellykket tur var til ende for de desværre alt for få, der deltog.
Nu håber vi at se alle jer, der ikke var med – Og forhåbentlig også mange fra de andre Regioner – til Region Nord og Region Midt-Øst's fællesarrangement, "Den Store Kanariedag", som afholdes lørdag den 20. september i Midt-Øst's klublokaler, Viborgvej 53 i Århus.
Læs mere om arrangementet i Race-kanarien august nr. 4 side 8.

Vi ses!

Niels O.