Forårsmøde i Region Midt-Øst.

En lille sluttet skare var d. 24. april på en helt fantastisk – næsten – sommeraften mødt frem til et møde med overskriften: "Ynglesæson 2014 på godt og ondt".

Mødet startede med, at formand, Mogens Mosskov orienterede om den nyligt afholdte generalforsamling i JFKK. Han nævnte bl.a. de ting, der var blevet diskuteret på formiddagens "Tema-møde", og han blev suppleret af Bent Sivertsen, som fortalte om de planer, der er i gang for at opstarte en Europæisk-Dyre-Forening – En forening, som skal varetage de europæiske hobbydyrs interesser, og som allerede nu har planlagt en storstilet udstilling i Herning Hallerne i 2018. Fuglesektoren forventes repræsenteret af Landsorganisationen Danske Fugleforeningen, så det bliver den vej rundt, vi kanariefolk skal søge indflydelse. Foreningen har allerede mere end 1 million medlemmer med lande som, Tyskland – Holland og Belgien i front.

Derefter var Kanariedagen d. 20. september, som skal afholdes i vores fine klublokaler på Viborgvej 53, oppe at vende. Dagen arrangeres i nært samarbejde med Region Nord, og der vil blive indlæg om mange af kanarieracerne af prominente foredragsholdere fra både Sjælland og Jylland.

 


De 2 regioner forventer, at rigtig mange interesserede kanariefolk møder op på denne dag.
Af andre arrangementer kan Region Midt-Øst's medlemmer glæde sig til en aften med foredrag af Århus Fugleforenings formand, Niels Herping.

Ynglesæsonen var forløbet rigtig godt hos de fremmødte medlemmer: Vores Gloster-ekspert, Anna Hansen havde avlet 121 unger (på trods af et meget dårligt knæ). Hun tilskrev noget af succesen et tarmkonditionerings –og vitamin program fra Versela-Laga. Bent var godt i gang med Gule og Isabel, medens Satinet havde drillet noget. Mogens havde 70 rigtig gode unger af racerne, Border, Fife, Rød og Sort-Rød, men han havde haft en del hunner, som døde af uforklarlige årsager. Bjarne Andersen havde lige ringmærket de sidste unger – Hos Tage Andersen var det gået godt med de gule, medens de hvide (nyindkøbte fra Holland) drillede lidt. Jens Poulsen – et forholdsvis nyt medlem – havde fået gang i avlen med hele 10 unger (gul og rød) på pind; og Per Hansen var først lige startet op. Kjeld H. Larsen havde efter nogle år i kompagniskab med Thomas "Bager" Hansen overladt ham det fulde ansvar for avlen af de små vævre, Raza Espanola. Endelig har jeg selv fået 132 Gul Lipokromunger, som tonser deruda'. Mon nogle af dem skulle blive klar til VM i Holland?

Mødet sluttede som vanligt med et lækkert kaffebord – Hvor Kjeld denne gang diskede op med snegle.

Niels O.