viborgvej 53.tiff

Viborgvej 53 8210 Århus er adressen på Region Midt øst`s nye mødested. Det lykkedes bestyrelsen at få huset stillet til rådighed af Århus Kommune, og mon ikke det bliver her Regionen slår rødder?

Efter en noget rodet flakken rundt siden vi forlod cykelbanen, var samtlige 15 fremmødte  til Øst`s første møde efter sommerpausen meget tilfredse med de nye lokaler,som er store og lyse-et lille,veludstyret køkken er der også en stor parkeringsplads lige uden for døren.

Man håber også at finde plads i huset til Regionens reoler,som stadig er opmagasineret i brevduehuset.

Formand, Mogens Mosskov bød velkomen, og Anna Hansen gik straks i gang med at undervise i "Udvælgelsen og klargøring af fugle til udstilling"-Noget Anna virkelig er expert i. Tilhørerne fik at vide, at forberedelsen til udstilling starter allerede , når man udvælger de fugle, der skal samparres.

Det vigtigste er en god fjerkvalitet! Træning,vask af fugle og klipning af kløer og evt. næb skal også være iorden, ligesom udstillingsburene selvfølgelig skal være rengjorte og velholte. Anna anbefalede, at fuglene var behandlet med Frontline og burene med Ardap: "Man ser desværre alt for tit, at fuglene ikke er det eneste levende i udstillingsburene!"

Derefter var det Mogens tur til at orientere om den kommende Regionsudstilling, som finder sted d. 12-13 Oktober i Århus Firma Sport i samarbejde med Århus Fugleforening.

En stor anlagt udstilling, hvor der bliver masser at se på. Udover fuglene er der også stande med bl.a. orkideer, biavl, juleting, Århus Akvarieforening og der bliver arrangeret konkurrencer for børnene. Så måske skulle medlemmer i tilgrænsende regioner overveje, om ikke hele familien skulle en tur til Århus. I kan læse mere om arrangementet på: www.fugle-hobby-dyr-fritid.dk

Så var turen kommet til Kjeld H. Larsen, der orienterede om Udstillingsudvalgets nye regler for afholdelse af D.M.. Der var i forsamlingen stor tilfredshed med, at den bedste fugl blev Dansk Mester, også selvom den var placeret i en Stamme; men der var ikke jubel over aftalen om at begrænse antal Danske Mestre kraftigt, da dette vil betyde, at svært sammenlignelige fugle skal konkurrere mod hinaden.

Mange mente, at man burde have det samme antal Danske Mestre, somder er Verdensmestre i C.O.M.s regi.

img 2967

Under kaffen var man Bordet Rundt -- og runden bekræftede indtryk fra tidligere møder: Mange har haft god held med avlen, mendens andre er løbet ind i problemer.Konklusionen er dog, at der er kvalitetsfugle både til Regionsudstillingen og D.M..

Næste møde i Øst holdes torsdag d. 26. septemper, og der er det Regionens C.O.M.-dommer, Bent Sivertsen, der vil fortælle om de fugle, medlemmerne har med, om rimet/intensiv, og om hvordan man udstiller Stammer.

Niels O.