Special udstilling for Gloster og Fife.

 

Lørdag d. 14/11 havde region Midt-Vest inviteret til special udstilling i Hammerum.

Vi havde for 4 gang inviteret Tony Thompson fra England til at bedømme vores fugle, hvor han skulle fortælle om hver enkel fugle.

Jeg startede kl.6.30 med at lave kaffe og kort tid efter dukkede den første udstiller op. Han var kørt fra Slagelse kl. 4 og det er flot.

Vi fik hurtigt stillet reoler, borde og stole op og så var vi klar til at modtage fugle. Samtidig havde Kurt gjortklar til morgenkaffe til alle udstillere.

Det ser ud til, at der er flere udstillere, som godt vil bruge en lørdag på at få bedømt deres fugle af en engelsk dommer, der samtidig fortæller om de enkelte fugle, samt socialsamvær.

20 udstillere, hvoraf de 11 kom fra de forskellige regioner i hele landet og det er vi meget stolte af.

Kl. 9 startede vi med Fife og de var delt op i 7 grupper. I hver gruppe blev fuglene placeret fra 1-7. Det var muligt at spørge Tony hver gang han var færdig med at bedømme en gruppe. Til slut tog vi alle 1èrne frem igen og så skulle han finde den bedste intensive og rimede Fife.

Efter en kort pause gik vi i gang med Glosterne og de var delt op i 10 grupper.

Tony undrede sig over, at vi ikke havde delt fuglene op i hanner og hunner, da  han ikke mener, at hannerne har en chance. Det samme gælder for intensive og rimede fugle. Det fik vi en god snak om, hvor vi må erkende, at vi ikke kan kende forskel på hanner og hunner. Det kniber jo meget med at få dem tilmeldt i de rigtige grupper.

I nogle af de store grupper, spurgte Tony om han skulle dele dem op i hanner og hunner, og det så nemt ud når han gjorde det.

Igen fik vi en forklaring på hver enkel fugl. Han mener ikke, at han kan bedømme en fugl, der ikke vil kigge på ham, en fugl, der sidder i bunden og en fugl der sidder stille. Det er spændende at høre og se, hvordan han bedømmer fuglene. Han går meget op i fjer kvalitet.

Han skulle igen have alle gruppevinderne frem for at finde den bedste Corona og Consort.

Herefter var der frokost, som Kurt havde sørget for og så var der tid til at snakke bedømmelserne igennem.

Efter frokost gik Tony med ind til fuglene og fik snakket med mange af udstillerne om deres fugle og jeg er sikker på, at fik fortalt nogle gode råd om, hvordan man kan gøre sine fugle endnu bedre til udstilling.

Vi sluttede af med en kop kaffe og så var det tid til at pakke fuglene ned og komme hjem og kl.16 kunne det ikke ses, at vi havde haft udstilling.

Vi vil fra region Midt-Vest gerne takke for den store opbakning der var fra Gloster og Fife opdrættere i hele Danmark. Vi håber at I fortæller om det i regionerne, så der kommer endnu flere om 2 år.

Så på gensyn i 2011.