Dansk Kanarie

- stedet hvor kanarieopdrættere samles

Medlemsmøde lørdag 4-5 2019 hos Wictor Corneliussen, Frederikshavn

 

Der var mødt 12 medlemmer op.

Wictor Corneliussen bød velkommen.

Vi tog en runde, for at høre hvordan det var gået i ynglesæsonen. Det var gået rigtigt godt hos nogle og andre havde haft problemer med bl.a. sort plet, tomme æg og unger der var død i æggene.

Per Nielsen fortalte at sort plet er eksploderet i hele Europa. Det gør at fuglenes immunforsvar er blevet for dårlig. Så rengøring og desinfektion er nødvendig, for at fuglene får en god kondition. Man kan bl.a. give en forebyggende kur.

Der blev også talt om indavl og hannernes ynglekondition. Desuden, blev der diskuteret om, de skal have badevand eller ej. Luftfugtigheden i fuglehuset skal helst ligge på ca. 55-60%.

Så blev der talt om forskellige måder på belysning. Nogle giver dem 16 timer med det samme, mens andre sætter lysstyrken op med en time om ugen. Det tager 3 uger længere for hannerne at komme i ynglekondition en hunnerne, da det er lyset, som sætter hannen i gang. Når hannen er op på fuld styrke med sang, da først er hunnen klar. Der er ikke særligt mange, som bruger LED-lys, da rygterne siger, at der bliver ene hanunger efter det.

Herefter serveredes der kaffe og boller og der blev solgt amerikansk lotteri imens gik snakken lystigt rundt om bordet.

© 2015 - Dansk Kanarie - Stedet hvor kanarieopdrættere samles.


Webmasters Palle Tlf: 2862 0960 - Mail: palle@jfkk.dk - Steen Tlf: 4084 5285 - Mail: sdickov@mail.dk