Sommerudflugt i Region Nord.

Arrangementet af 2016`s sommerudflugt var lagt i hænderne på regionens yngste medlem, 35-årige, Jesper Jensen, Sæby.

Hvor var det forfriskende for en gangs skyld at besøge en ung, sprudlende familie – Se billede.

Vejrguderne var deltagerne – knap 20 – venligt stemt. Som det eneste sted i Danmark skinnede solen fra en skyfri himmel hele dagen. Da vi kom hjem om aftenen, havde Hobro fået 15 mm. vand i løbet af dagen.

Turen startede i "Nellemann`s Have" - En 6 ha. stor naturperle midt i Sæby. Landinspektør Nic. Nellemann begyndte anlægget af haven i 1925, og han valgte stedet fordi "her var flere solskinstimer end længere sydpå" - Det passede lørdag d. 25 juni!

Haven er bl.a. kendt for sin store samling af paradisæbletræer.

I haven nød vi den medbragte kaffe og kage inden turen gik videre til "Anne og Jespers have" - lidt mindre, men lige så flot.

Her fik vi Jespers fuglehold at se; det består af: Rød Lipokrom, Sort/Rød Kobolt Mosaik og Grønne Mandaira (ejet af den ældste datter, Klara).

Fuglene bor flot i udhusene, hvor der både er inden –og udendørs volierer og ynglebure. Nydeligt lavet, meget velholdt og rent.

Jesper har i år avlet 51 Røde unger, 9 Kobolt, og Klares Grønne har fået 7 unger. Ungerne er født meget tidligt og var næsten færdigfældede. De tegner virkelig godt, og skal nok blive svære at konkurrere med på udstillingerne. Sidste år beviste Jesper, at han godt kan finde ud af det: Han havde "Bedste Farve Kanarie" på Regionsudstillingen i Nord.

En fremmed fugl havde sneget sig med på udflugten. Jesper har købt Sort/Rød Kobolt af Jørgen Henriksen fra Holbæk, og han var denne weekend på besøg i Sæby.

Dejligt, at vores land ikke er større, end at vi kan mødes på tværs af Storebælt. Allerede sidste år lærte vi Jørgen (og Michael Eriksen) at kende, da de var med på "Kanariedagen" i Århus.

Anne og Jespers 2 døtre, Klara og Maja (9 og 7 år) stod for eftermiddagsunderholdningen med opvisning i trapez og trampolin; og de fik også tid til at servere hjemmelavet candi-floss som aperitif til den overdådige grill-meny, som Anne serverede.

En dejlig dag, som familien Jensen skal have stor tak for.

Niels O.

 nord-1-juni-2016  nord-2-juni-2016