Generalforsamling den 23 april 2022

Dagsorden.

  1. Valg af dirigent.

Valgt. Villy Rasmussen.

  1. Valg af stemmeudvalg.

Bjarne Jensen. og Peder Henriksen.

  1. Formandens beretning.

Formanden beklagede vi måtte aflyse udstillingen i 2021 grundet fugle og corona virus. Derfor prøver vi at flytte udstillingen til oktober. Håber busturen bliver til noget i 23, da den også måtte aflyses og der var ellers tilmeldt flere end de sidste mange år. Hjemmesiden har ændret opsætning det gav lidt forvirring i starten. Foreningen sælger omkring 12,000,00 ringe hvert år. Han takkede bestyrelsen for et godt sammenarbejde og ikke mindst kassereren der har opgaver året rundt. Tak til medlemmerne for tilslutningen til foreningen.

Da kassereren var forhindret i at deltage blev regnskabet fremlagt af revisoren Arne Lauritsen. Regnskabet viste et pænt overskud, men der blev stillet spørgsmål til et enkelt punkt i regnskabet. Under punktet varesalg var der en større udgift men ingen modsvarende indtægt. Da vi ikke kunne få det belyst, da kassereren som sagt var fraværende grundet konfirmation, vil det blive taget op på næste bestyrelsesmøde.

  1. Indkommende forslag.

Der var ingen forslag indsendt.

  1. Valg af kasserer.

Mogens Mosskov genvalgt.

  1. Valg af revisor og suppleant.

Arne Lauritsen modtog genvalg. Ny suppleant Bjarne Jensen.

  1. Eventuelt nyvalg i regionerne.

Region Nord var der genvalg til bestyrelsen. Peer Nielsen repræsentant i JFKK´s bestyrelse.

Region Fyn – Syd. Henrik Andersen repræsentant i JFKK´s bestyrelse. Knud Hansen suppleant.

Region Midt – Øst. Ingen ændringer. Genvalg til de der var på valg.

Der var ikke noget under eventuelt, hvorfor Formanden sluttede mødet og takkede for god ro og orden.

Formiddagsmødet i forbindelse med generalforsamlingen.

 

Foredragsholder var dyrlæge Jesper Brinkman. Vi var 22 der var mødt frem, for at høre hvad Jesper kunne fortælle om sygdommene der rammer vore kanarier. På forhånd var der indsamlet spørgsmål fra medlemmerne der så var sendt til Jesper. Han er selv opdrætter af parakitter og i den klinik han arbejder er hans speciale fugle, men som han selv sagde er han ikke så kendt med kanarier, måske fordi vi normalt ikke kommer der med vores syge fugl. Men uanset hvilken fugl, kan en afføringsprøve altid vise hvilken sygdom den lider af. Så han opfordrede os til at kontakte ham ved sygdom i fugleholdet, så der kunne stilles en rigtig diagnose og den rette behandling indledes. Ud fra de spørgsmål han havde fået tilsendt, kunne han nu på storskærm gennemgå hver sygdom og give en omtale og behandling af denne. Han var godt klar over at der bliver indkøbt en del medicin fra Holland, og da han spurgte ind til om vi brugte medicin forebyggende var vi ret mange der nikkede ja. Det var han selvfølgelig ikke enig i var en god ide, fordi vi ikke viste hvilken sygdom fuglen egentlig havde, og hvad behandling der skulle til. Et par af de produkter vi bruger er direkte skadelig for tarmfloraen, den ødelægges og der opstår en kronisk skade. Han mente ikke at det altid var smitte fra de kendte sygdomme der ramte fuglene, men derimod en eller anden virus, de findes i et utal varianter og kan ikke behandles med medicin. Efter et par timers gennemgang af fuglesygdomme, var vi alle blevet lidt klogere på hvor svært det kan være selv at stille en diagnose uden fagkundskab.

Ronald Hvam.