Dansk Kanarie

- stedet hvor kanarieopdrættere samles

Fugleudstilling på Kreta
25. November 2014 v/ Hans Jørgen

pokal1-R450

Den 25. november gik turen atter til Kreta, for at deltage i den første fugleudstilling på Kreta, hvor de tre lokale foreninger var sammen om udstillingen. Efter en lang rejse blev jeg hentet i lufthavnen, og kørt til mit hotel, som en af vennerne havde fundet til mig, efter en kort pause var der spisning med nogle af vennerne og dommerne, som var tre fra Belgien og to fra Grækenland. De første dage gik med at hjælpe lidt til, se mig omkring og snakke med de andre venner. Torsdag eftermiddag var dommerne færdige med at bedømme fuglene, så om aftenen var der lavet en event for dommerne og nogle af hjælperne på et destilleri, hvor man laver den kretenske brændevin raki. Det startede med at vi fik at se, hvordan man havde fyret op under druerne, som var blevet tilbage fra vinfremstillingen, noget vin og vand i en stor kedel. Og efter ca. en halv time begyndte den klare raki al løbe ud i en tønde, hvor det så blev justeret til en ca. 40 % brændevin, her i destilleriet laver man omkring 12 tons raki i de ca. 2 måneder, der er sæson. Efter forevisningen var der lavet en grillfest med masser af mad og vin og selvfølgelig raki.

Fredag åbnede så udstillingen med ca. 800 fugle, 430 farvekanarier, ca. 350 figurkanarier og ca. 50 tropefugle og parakitter. Nu var det spændende, at se hvordan mine 4 gloster havde klaret sig, og det var gået over alt forventning, for det gav en 2. og en 3. placering. En af vennerne kom og viste mig en lokal avis og fortalte mig lidt om hvad der stod, for jeg kunne jo ikke læse den, kun 2 ord nemlig mit navn, for det sjoveste var, at jeg var nævnt i artiklen, som vennen fortalte, at jeg var det eneste medlem, som kom fra Danmark og som udstillede fugle dernede.

Hen på eftermiddagen kom der en journalist fra avisen igen, for at lave interviews med formanden og næstformanden, som derefter kaldte på mig, for han havde nævnt mig,og så skulle jeg også give et interview, og der blev taget fotos, hvor jeg står ved nogle bure. Men ellers gik tiden med snak om fuglene, for der var rigtig mange at snakke med, når man også kender en del fra de andre klubber, eller de kender mig.

Søndag eftermiddag var der så den store præmieoverrækkelse, det havde samlet rigtig mange tilskuere, også fordi opdrætterne skulle hente deres fugle, under denne blev jeg også kaldt frem for der var også pokal til min 2. vinder, som var en gloster corona med 91 points, og der blev klappet rigtig meget, så det var spændende.

Mandag morgen gik det igen mod lufthavnen efter en lille uge med masser af gode oplevelser, og nu en lang tur hjem igen. De næste to udstillinger bliver i de to andre klubber. 

Foto fra udstillingen herunder.

DSC00444-R450

DSC00445-R450

PB280134-R450

PB280136-R450

PB300148-R450

pokal2-R450

© 2015 - Dansk Kanarie - Stedet hvor kanarieopdrættere samles.


Webmasters Palle Tlf: 2862 0960 - Mail: palle@jfkk.dk - Steen Tlf: 4084 5285 - Mail: sdickov@mail.dk