Dansk Kanarie

- stedet hvor kanarieopdrættere samles

Det at sætte to hobbyer sammen
af Thomas Hansen

 

Jeg vil gerne invitere jer, lidt ind i mine hobbyer, ja jeg har flere, hvoraf de to, som jeg gerne vil fortælle om til jer.Fotokasse-005R-450

 

Jeg har slået to hobbyer sammen, nemlig mine hobbyer for fugle og fotografering. Det startede en aften hvor jeg sad med en god ven, vi delte to øl og snakken gik, vi kom ind på fugle, og hvordan man kunne fremvise disse fugle ved ikke at gå direkte ud i buret til dem, men måske vise dem på billeder. Jacob Dam som den ven jeg sad med denne aften hedder, kom med et forslag til mig, da du nu er en rimelig god amatørfotograf og jeg er tømrer, kunne vi så ikke på en smart måde lave en modelkasse hvor vi kunne sætte fuglene i, under fotografering.

 

Så var vi i gang, vi talte frem og tilbage, for det var jo ikke bare at sætte fuglene ind i en kasse og så fotografere, vi skulle have lyset til at passe, vi skulle gøre det interessant for fuglen. Jacob lavede en prototype, en fin kasse hvor fuglen kunne sidde på pinden og se ud til den ene side hvor vi fik sat plexiglas, men lyset skulle jo helst komme fra oven ellers vil det give skygger vi sat også plexiglas i noget af taget, men ikke helt nok lys.fotokasse-2-004R-450

 

Kassen mente vi var god, den passede og så kom jeg på det, der lå en gammel lampe i gemmeren, den passede perfekt til denne kasse, lampen blev monteret, vi fik lys ind ovenfra, og nu fik jeg de helt rigtige billeder, vi var stolte, Jacob og jeg over vores arbejde.

 

Vi kom nu til finesserne, baggrunden og siddepinden skulle kunne skiftes, det er jo ikke ligegyldigt hvilken farve baggrund der er til de forskellige farver på fuglene, det fik vi lavet. Man kan nu sætte den farve baggrund ind som passer til fuglens farve, og pinden der passer til fuglens størrelse.

Ring-124R-450 

Der er nu en kasse, med lys der passer, en god baggrundsfarve, en pind der er værd at sidde på, og jeg får nogle fantastiske billeder af mine fugle, jeg har allerede taget rigtig mange billeder.

 

Jeg deler denne med jer, fordi jeg syntes det er en fantastisk måde at vise sine fugle frem, vi gør alt for at vore fugle ser helt rigtige ud, så lad os da vise den øvrige befolkning disse skønne billeder man kan lave. Man behøver ikke at være professionel fotograf for at lave dette, det kan laves af amatører. Jeg kan meddele at jeg fotograferer med et Sony spejlreflexkamera a200 10,2 megapicel med 2,7" LCD-skærm, BIONZ-processor og SteadyShot INSIDE.

 

Rigtig god fornøjelse til de der ønsker at prøve dette, jeg står selvfølgelig gerne til rådighed, hvis nogle har spørgsmål til ovenstående eller bare ønsker at få deres fugle fotograferet. Håber rigtig mange får fornøjelse af deres fugle på denne måde.

 

Hvid-127-10R-450 078-11R-450
Melanin-Gul-44-11R-450 Gul broget-1-12R-450

 

© 2015 - Dansk Kanarie - Stedet hvor kanarieopdrættere samles.


Webmasters Palle Tlf: 2862 0960 - Mail: palle@jfkk.dk - Steen Tlf: 4084 5285 - Mail: sdickov@mail.dk