Dansk Kanarie

- stedet hvor kanarieopdrættere samles

F10 – ET NYT DESINFEKTIONSMIDDEL

Et antibakteriel desinfektionsmiddel til løsningen af mange problemer med hensyn til hvordan man beskytter sine fugle mod sygdomme.

Produktet bliver af mange betragtet som et vidunder desinfektionsmiddel mod bakterier, virus og svampespore.  F10 er specielt udviklet til bekæmpelse af disse problemer og sammenlignet med andre stærke desinfektionsmidler på markedet, har produktet ingen sideeffekter på mennesker og dyr eller på udstyr og overflader. Det er økologisk venligt og biologisk nedbrydeligt, er forsynet med en lang række af registreringer og godkendelser fra hele verdenen.

Hvad er særlig vigtigt at vide for opdrætteren.

Hvordan virker det og hvor sikkert er det og hvordan bruger man det. Der ligger ingen uafhængig undersøgelse til grund for de fremsatte oplysninger for opnåede resultater ved brugen af produktet, men det kan næppe være en tilfældighed, at mange lande i hele verdenen importerer produktet, samt at førende dyrlæger anvender og beskriver produktet.

F10 er ikke giftig, ikke ætsende. Det betyder, at skulle man få det på hænderne, medfører det ikke problemer. F10 kan endog blandes i fuglenes drikkevand. Det er farve- og lugtfri. Produktet fås også som F10SC (strong concentrate) - et superkoncentrat, som fortyndes i forholdet 1:500 (2ml F10SC til en liter vand), hvilket er standardforholdet for almindelig brug. Forsøg har vist, at selv 2 år efter blandingen er laver, er der ingen nedsat virkning af effektiviteten. F10 forbliver stabil.

F10 er effektiv mod bakterier som f.eks. E.Coli, mod svampeangreb f.eks. Aspergulus, Candida og mod virus som f.eks. fugleinfluenza. Flere specifikke detaljer på anvendelighed af F10SC samt en lang række referencer kan hentes på følgende link: www.healthhandhygiejne.net.

Hvordan kan F10 også anvendes.
Udover at anvende F10 til rengøring og desinficering af drikkeglas, foderskåle med videre kan midlet med fordel også anvendes i forbindelse med rengøring af bure, volierer, og til den regelmæssige rengøring af fuglehuset for blot at nævne nogle få anvendelsesområder. Desinfektionsmidlet anvendes også i forbindelse med spiret frø og blødfoder - i det hele taget, hvor midlet kan påføres og fordeles ved forstøvning.

Her køber du F10

F10 kan fås ved henvendelse til JFKK' kaserer Mogens Mosskov E mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
F 10 sælges i 100 ml. til en pris af ca. 140, 00 kr.

”Sorte Plet” –  er problemet løst??

En beretning af Rudolf Spachmann, DKB dommer FPMCE

Den sorte plet har nu gennem flere år været et problem, selv undersøgelser på renommerede Institutter, har ikke givet noget udbytterigt resultat. I mit opdræt optræder den sorte plet hvert år og ungerne dør altid efter 3-4 dage. Ikke kun ved kanarierne, nej også ved mine småfugle, var oplevelsen den samme, særlig hårdt ramt af problemet var mine Kapucinersiskner, som ikke har giver noget afkom gennem de 2 sidste avlssæsoner. Det er selvfølgelig alt andet end opmuntrende. Det er jo sådan, at før avlssæsonen er forventningerne høje, men straks begynder skuffelserne. Såvel mine oplevelser og nu til det egentlige tema:

Med udgangspunkt i avlssæsonen 2007 var de første 3 unger Kapucinersiskner. De havde alle den sorte plet og efter 4 dage, var de døde.

Det var som ventet. Denne gang ville jeg ikke opgive, men hvad kan man stille op mod problemet. Give medikamenter - ja, men hvad med dosseringen? Jeg fik en idé, da jeg læste om desinfektionsmidlet ”F10 det super koncentrerede desinfektionsmiddel”. Jeg vil gerne anbefale det.

På etiketten stod at læse under afsnittet sikkerhed; ”midlet er ugiftigt både ved inhalering og indtagelse”.

Nu kom andet kuld unger ved Kapucinersisknerne, 3 unger og alle med sort plet. Samtidig var 2 æg ved kanarierne klækket med samme symptom – sort plet..

På anden dagen startede jeg forsøget med ”F10”, som var fortyndet efter forskriften. Da det spirede frø var godt gennemskyllet og dryppet af, blev frøet sprayet – 2 til 3 pumpestød - ved hjælp af en flaske med en fin forstøver. Kapucinerne fik en lille del af frøet og resten blev blandet sammen med blødfodret, som kanarierne hovedsageligt får.

Nu vil alle spørge ”og hvordan var resultatet”. Efter 3 dage var den sorte plet væk, jo væk. Jeg kunne ringe ungerne efter 6 dage og senere opleve dem på pind, hvilket kan dokumenteres ved hjælp af billeder.

Med denne oplevelse er jeg tilfreds, selv om jeg kun har behandlet symptomet, men stadig uden kendskab til årsagen. Endnu kan jeg ikke sige, om det kun er en tilfældighed eller et gennembrud. Det spirede frø blev kun behandlet i 4 dage og forsøgsvis før æglægningen.

Det er endnu åbent, om jeg ved det næste hold æg vil se, om behandlingen har hjulpet og den sorte plet slet ikke optræder.

Jeg håber med denne beretning, at have hjulpet mange og står gerne til rådighed med information og besvarelse af spørgsmål.

Rudolf Spachmann, DKB dommer FPMCE
Tel.: +49 7144-97398
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

© 2015 - Dansk Kanarie - Stedet hvor kanarieopdrættere samles.


Webmasters Palle Tlf: 2862 0960 - Mail: palle@jfkk.dk - Steen Tlf: 4084 5285 - Mail: sdickov@mail.dk